top of page

Ligaspel - uppdatering

Med anledning av de många frågorna efter Padelförbundets uttalande om tävlingsspel.

Vi på Hede Padelcenter (HPC) har sedan starten tagit ett stort ansvar för att begränsa smittspridningen på vår anläggning. Vi på HPC är en av väldigt få Padelhallar i vårt land som ALLTID är bemannade med personal 08.00 – 24.00 alla dagar i veckan. (Ni kan kolla upp hur många andra hallar som har den servicen och tryggheten)


All vår personal har fått information om hur vi på HPC arbetar med praktisk uppföljning av Covid-rutiner med dagliga checklistor, väntzoner, låst dörr, max antal i hallen, stängda omklädningsrum, handsprit i entré och samtliga banor, ytdesinficering av hyrrack, toaletter, bord, stolar och räcken – regelbundet. Vi på HPC har alltid lyssnat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi efterlever kraven som vi har enligt pandemilagen med minst 10 kvm golvyta per besökare (Vi har 45 kvm / pers som vår egen standard). Som en jämförelse med restauranbesök så får man vara 4 personer.


Vi på HPC har lagt allt ligaspel kopplat till Playtomic och rankingpoäng per spelare. Under april – juni så kommer vi köra igång en test period med träningsmatcher organiserat i olika divisioner. Efter att alla matcher har spelats (klart i juni) så kommer vi få reda på vad respektive spelare och lag har för resultat i förhållande till andra spelare/ lag. I höst startar tävlingsspelet i ligaform. Så det blir inga pokaler eller medaljer denna första runda, allt för att betona att det är organiserade träningsmatcher och varje lag har rätt till att ta in ersättare vid minsta känning eller symptom på Covidsmitta.


Alltså: Ingen spelare ska känna sig tvingad att gå och spela. Inför första matcherna på lördag 10/4 så har vi dessutom vidtagit extra Covidrutiner för Er spelare och oss i personalen: - Alla spelare måste skriva under ett dokument där de intygar att de har förstått vad eget ansvar innebär under Coronapandemin. (Detta får ni vid ankomst i hallen) - Alla spelare måste komma ombytta till Hallen. - Vid minsta symptom (torrhosta, feber, yrsel) så har vi på HPC rätt att avbryta en match och utdöma w.o till det andra laget. - Endast nya bollar – hemmalaget ansvarar för detta . och öppnas när samtliga spelare ser på. - Alla spelare måste använda handsprit innan match och under set-vila.

bottom of page